-
Katılım Kuralları
Felis Ödülleri 2020 başvuru kitapçığını görüntülemek ve indirmek için tıklayınız.Ödüllerin Amacı
Yarışmanın amacı; Felis Ödülleri, reklam ve pazarlama endüstrisinde etkili yaratıcılığın pazarlama çalışmalarındaki rolünü vurgulaması ve yaratıcı dünyaya katkı sağlayan tüm ekiplerin başarılarını ödüllendirmek amacıyla düzenlenmektedir.
Bir Bakışta Felis 2020
Bir Bakışta Felis 2020
Sektörde faaliyet gösteren hemen her alanda yaratıcılık, etki ve kaliteyi ödüllendirmeyi amaçlayan Felis, bu sene 16 ana bölümde başvuruları bekliyor.
Gelen geribildirimler ışığında tüm bölümleri güncellenen Felis’te bu yıl öne çıkan yenilikler şöyle:
- Dijital Bölüm’e “Internet Filmleri” kategorileri ve “Dijitalden Geleneksele Sıçrayan Kampanya” kategorisi eklendi.
- Radyo Bölümü’ne “Podcast” kategorisi eklendi.
- Sağlık İletişimi Bölümü’ne “İç İletişim Çalışması” kategorisi eklendi.
- Sosyal Sorumluluk ve Sürdürülebilirlik Bölümü’nün değerlendirme kriterleri güncellendi.
- Verinin Yaratıcı Kullanımı Bölümü’nün adı “Veri Kullanımı Bölümü” olarak güncellendi. Bölümde yarışacak işler “Etkili” ve “Yaratıcı” olmak üzere iki kırılımda değerlendirilecek.
- Sivil toplum kuruluşları için yapılan projelere Sosyal Sorumluluk ve Sürdürülebilirlik Bölümü dışında Büyük Ödül verilmemesi şartı eklendi.
- Tek bir proje ya da kampanya fark etmeksizin, her bir proje başvurusunda yüklenebilecek maksimum dosya sayısı 6 adet (4 JPEG ya da ses dosyası, 2 video) olarak sabitlendi.
- Yılın ajansı ödülleri; Yılın Medya Ajansı, Yılın Yaratıcı Ajansı, Yılın Bağımsız Ajansı, Yılın Prodüksiyon Ajansı ve Yılın PR Ajansı olarak belirlendi. Ayrıca en başarılı performansa sahip olan reklamveren de Yılın Reklamvereni ödülüne sahip olacak.
- Bu sene ilk kez en başarılı sonuçlar alan “Yılın Markası” da ödüllendirilecek.
- Tüm bölümler, ajansların yanı sıra reklamverenlerin de başvurusuna açıldı.
Kimler Katılabilir ?
Felis Ödülleri; reklam, prodüksiyon, post-prodüksiyon, etkinlik yönetimi, doğrudan pazarlama, medya planlama ve satın alma, halkla ilişkiler, iletişim danışmanlığı, tasarım, teknoloji, dijital, mobil, sosyal medya pazarlama, sağlık iletişimi, kurumsal sosyal sorumluluk ve içerik üretimi alanlarında faaliyet gösteren tüm ajans, mecra ve reklamverenlere belirtilen şartlarda açıktır.
Tüm bölümler hem ajans hem reklamveren firmaların başvurularına açıktır.
Dönüştüren Pazarlama Etkisi Bölümü sadece reklamverenlerin başvurularına açıktır. Bu bölüme ajanslar başvuramaz. Ajansların başvurması halinde, başvuruları geçersiz sayılacak ve ön eleme başlamadan diskalifiye edileceklerdir. Ancak firmalar başvuru formuna projede birlikte çalıştıkları ajans ya da şirketleri “ortak ajans/şirket” olarak yazabilirler.
Üretimde Ustalık ve Tasarım Bölümü’ne ajans ve reklamveren başvurularının yanı sıra bireysel katılım da mümkündür.
Üretimde Ustalık ve Tasarım Bölümü’nde yer alan “Film Kategorileri” alt bölümüne sadece yapım şirketleri ya da bireysel katılımcılar başvurabilirler. Kreatif ajanslar bu kategoriye katılamaz.
Veri Kullanımı Bölümü, ajans ve reklamverenlerin yanı sıra, araştırma şirketleri ve teknoloji şirketlerinin katılımına da açıktır.
Değerlendirme Metodolojisi
Yarışmaya katılmış tüm işler jüri tarafından ön elemeye tabi tutulur. Bir hafta boyunca jüri, yarışmaya katılmış tüm işleri dijital ortamda değerlendirerek belirlenen kriterlere göre puanlar. Bu puanlamadan altı (6) puan ve üstünde alan işlerle kısa liste oluşturulur. Daha sonra jüri üyeleri kısa listeye kalan işleri değerlendirmek adına toplanır.
Jüri toplantısında projeler üç (3) aşamalı oylama sistemi ile değerlendirecektir:
1. Aşama: Jüri yarışmaya katılmış ve kısa listeye kalan işlere her kritere göre on (10) üzerinden puan verecektir. Bu puanların her kritere göre ağırlığı alınacaktır. Her kriterin ağırlıklı puanları toplamı 6,0’ın üzerinde olan çalışmalar finalist olacaktır.
2. Aşama: Finalistler jüri tarafından tekrar değerlendirilerek her kategori içindeki en yüksek puanı alan proje, kategori birincisi yani “Felis’e sahip olan proje”, kategori ikincisi “Başarı ödülüne sahip olan proje” olacaktır. Bu aşamalarda da elektronik keypad oylaması yapılacaktır.
3. Aşama: Eğer jüri gerek görürse son aşamada tüm bölümlerin kendi kategorilerinin birincileri arasından en iyi olan projeyi, yani “Büyük Ödül”ü belirleme hakkına sahiptir. Bu aşamada açık tartışma yöntemi kullanılacaktır. Her bölümde büyük ödül verilmeyebilir; büyük ödül seçme kararı jürinin tasarrufundadır.
Değerlendirme Kriterleri
• Açıkhava, Basın, Dijital, Entegre Kampanyalar, Film, Markalı İçerik ve Eğlence, Medya, Mobil, Radyo, Sağlık İletişimi ve Veri Kullanımı Bölümleri’nde;
Strateji %30 (Yaratıcı fikrin ardındaki içgörünün ve bu çerçevede geliştirilen stratejinin gücü.)
Yaratıcılık %30 (Belirlenen strateji çerçevesinde geliştirilen çalışmanın yaratıcılığı ve özgünlüğü.)
Uygulama %20 (Yapılan çalışmanın uygulama ve prodüksiyon kalitesi.)
Sonuç %20 (Yapılan çalışmayla elde edilen sonuç.)
• Dönüştüren Pazarlama Etkisi Bölümü’nde;
Strateji %30 (Markanın pazarda ulaşmak istediği hedeflerde stratejinin gücü.)
Uygulama %30 (Belirlenen stratejinin hayata nasıl geçirildiği.)
Başarı %40 (Sonuç, yapılan çalışmayla elde edilen sonuç, pazarın ne ölçüde ve nasıl şekillendiği.)
• Marka Deneyimi ve Aktivasyon Bölümü’nde;
Strateji %20 (Yaratıcı fikrin ardındaki içgörünün ve bu çerçevede geliştirilen stratejinin gücü.)
Yaratıcılık %30 (Belirlenen strateji çerçevesinde geliştirilen çalışmanın yaratıcılığı ve özgünlüğü.)
Uygulama %20 (Yapılan çalışmanın uygulama ve prodüksiyon kalitesi.)
Sonuç %30 (Yapılan çalışmayla elde edilen sonuç.)
• PR Bölümü’nde;
Strateji %30 (Hedefe uygun yaratıcı fikrin ardındaki içgörünün ve bu çerçevede geliştirilen stratejinin gücü.)
Yaratıcılık %20 (Belirlenen strateji çerçevesinde geliştirilen çalışmanın yaratıcılığı ve özgünlüğü.)
Uygulama %20 (Yapılan çalışmanın farklı, özgün ve yaratıcı uygulamaları ile prodüksiyon kalitesi.)
Sonuç %30 (Yapılan çalışmayla elde edilen sonuçlar. Sonuçların araştırmayla veya bağımsız kaynaklarca desteklenmesi, hedefe uygun olarak nitelik ve nicelik açısından anlamlı sonuç elde edilmesi.)
• Üretimde Ustalık ve Tasarım Bölümü’nde;
Strateji %30 (Getirilen teknik çözümün / sergilenen performansın kreatif fikre hizmet etmesi, fikre yeni bir boyut katması.)
Yaratıcılık %30 (Üretim aşamasında karşılaşılan zorluklara bulunan çözümün yaratıcılık ve özgünlüğü.)
Uygulama %20 (Yapılan çalışmanın farklı, özgün ve yaratıcı uygulamaları ile prodüksiyon kalitesi.)
Sonuç %20 (Çıkan sonucun bütçe ve termin göz önüne alınarak değerlendirilmesi.)
• Sosyal Sorumluluk ve Sürdürülebilirlik Bölümü’nde;
Strateji %30 (Yaratıcı fikrin ardındaki içgörünün ve bu çerçevede geliştirilen stratejinin gücü.)
Yaratıcılık %25 (Belirlenen strateji çerçevesinde geliştirilen çalışmanın yaratıcılığı ve özgünlüğü.)
Uygulama %15 (Yapılan çalışmanın uygulama ve prodüksiyon kalitesi.)
Sonuç %30 (Yapılan çalışmayla elde edilen sonuç.)
Ödüller
Başarı Ödülü: Yarışma kategorilerinden kısa listeye kaldıktan sonra, jüriden 10 üzerinden en az 6,0 ve üzerinde puan alan projelerin sahibi katılımcılar final değerlendirmesinde “Başarı” ödülü kazanmaya aday olurlar. Jüri tarafından belirlenen kategori birincisinin ardından en yüksek puanı alan proje “Başarı Ödülü”ne layık görülür. Her 6,0 ve üzeri puan alan proje Başarı Ödülü almaz.
Felis Ödülü: Yarışma kategorilerinden kısa listeye kaldıktan sonra, jüriden 10 üzerinden en az 6,0 ve üzerinde puan alan projelerin sahibi katılımcılar final değerlendirmesinde “Felis” ödülü kazanmaya aday olurlar. Her kategoride en yüksek puanın sahibi işin sahibi katılımcı şirket, Felis Ödülü(kategori birinciliği) ile ödüllendirilir. Yarışma jürisi herhangi bir kategoride birincilik ödülüne layık proje bulmama yetkisine sahiptir. Jüri her kategoride, en fazla 1 Felis Ödülü verebilir.
Felis Büyük Ödülü: Yarışmada tüm bölümlerin kendi kategorilerinin birincileri arasından bir çalışma, jüri tarafından yılın en iyisi olarak belirlenir ve Büyük Ödülü almaya hak kazanır. Büyük Ödül kazanmayı hak eden proje, bağlı olduğu sektöre örnek teşkil edebilecek nitelikte olmalıdır. Büyük Ödül’ün verildiği proje sahibi katılımcı şirket büyük ödül heykelciği ile ödüllendirilir. Her bölümün Büyük Ödülü, bölümün jürisi tarafından yapılacak açık tartışma yöntemi ile belirlenir. Her sene her bölümden Büyük Ödül çıkmayabilir. Büyük Ödül belirleme kararı jürinin kendi tasarrufundadır.
Sivil Toplum Kuruluşları için yapılan projeler, Sosyal Sorumluluk ve Sürdürülebilirlik Bölümü dışında Büyük Ödül alamaz.
Yılın Ajansı Ödülleri: Bu ödüller, başvuran ajansların aldıkları puanların değerlendirmesi ile belirlenir. Yılın ajanslarını belirleme ya da belirlememe Kapital Medya Hizmetleri A.Ş. tasarrufundadır.
Bu sene; yılın ajansı ödüllerine dahil olan ödüller aşağıdaki gibi olacaktır:
-Yılın Medya Ajansı
-Yılın Yaratıcı Ajansı
-Yılın Bağımsız Ajansı
-Yılın Prodüksiyon Ajansı
-Yılın PR Ajansı
Yılın ajanslarının hesaplamasında kullanılan puanlar şöyledir:
Büyük Ödül: 10 Puan
Felis Ödülü: 5 puan
Başarı Ödülü: 3 puan
Kısa Liste: 1 puan
Eğer bir çalışma birden fazla kategoriye katılmış, kısa listeye girmiş veya birden fazla ödül kazanmışsa sadece hak ettiği en yüksek puan değerlendirmeye alınır. Örneğin; bir çalışma bir kategoride başarı ödülü, başka bir kategoride birincilik kazanmışsa bu çalışmanın sahibi ajansa sadece kategori birinciliği puanı verilir.
Puan eşitliği durumunda iki ajans arasında kazanılmış ödüllerin büyüklük sıralamasına bakılır. Örneğin, Medya Bölümü’nde 2 kategori birinciliği (2x5=10 puan) almış bir ajans 3 başarı ödülü ve 1 kısa listeye kalmış ajanstan daha yüksektedir. Puan eşitliğinin yine bozulmaması durumunda jüri bu ajansların yöneticilerinin katılmadığı gizli oturumla Yılın Ajansı Ödülü’nün sahibini belirler. Değerlendirme sonucunda en yüksek puanı alan ajans Yılın Ajansı Ödülü’nü almaya hak kazanır.
Yılın Reklamvereni: Yılın reklamverenleri belirlenirken aynı hesaplama sistemi ve kurallar geçerlidir, ancak kazanılan puanlar ajansa değil, o işin sahibi reklamverene yazılır. Ayrıca reklamverenlerin başvurabildiği bölümlerde kazanılan ödüllerin puanları da bu hesaplamaya eklenir. En çok puanı toplayan firma, yılın reklamvereni olarak takdim edilir.
Yılın Markası: Yılın markası belirlenirken de aynı hesaplama sistemi ve kurallar geçerlidir. Kazanılan puanlar ajansa değil, o işin sahibi reklamverenin markasına yazılır. En fazla puanı alan marka, yılın markası olmaya hak kazanır.
Katılım Koşulları
1. Yarışmaya ilk kez 15 Eylül 2019 – 29 Eylül 2020 dönemi içinde yayınlanmış / uygulanmış özgün çalışmalar katılır. Kampanya tanımına giren veya en iyi entegre kampanya kategorilerine katılan işlerde, kampanyayı oluşturan reklamların (kampanya yayın frekansının) en az yarısının 15 Eylül 2019 – 29 Eylül 2020 dönemi içinde yayınlanmış olması gerekir. Reklam içermeyen medya işlerinde, uygulama süresinin en az yarısının 15 Eylül 2019 – 29 Eylül 2020 döneminde olması gerekir. Katılım sayısında bir sınırlama yoktur.
Dönüştüren Pazarlama Etkisi Bölümü’ne katılım, 1 Haziran 2017 – 1 Haziran 2020 tarihleri arasında hayata geçirilen, somut sonuç alınan ve sonuçları belgelenebilen çalışmalar için geçerlidir. Daha önceden Dönüştüren Pazarlama Etkisi Bölümü’ne başvurmuş ve ödül kazanmış vakalar, yeni veriler ve yeni kampanyalarla bir kez daha yarışabilir.
Üretimde Ustalık ve Tasarım Bölümü kategorileri için başvuru dokümanlarında jürinin projeyi açıkça görüp anlamasına olanak tanıyan görsel ve işitsel dokümanlar ile üretim ve tasarım sürecini anlatan metinler tercih edilmesi başvurunun yararına olacaktır. Aynı bölümdeki “En İyi Erkek Oyuncu” ve “En İyi Kadın Oyuncu” kategorilerine yapılacak başvurularda adayın ad ve soyadı künye bölümüne muhakkak yazılmalı, jürinin kolayca değerlendirebilmesi için reklam filminden adayın ön planda olduğu bir kare dokümanlar arasına eklenmelidir.
2. Basın, Dijital, Entegre Kampanyalar, Film, Medya ve Radyo bölümlerinde yer alan sektörel kategorilerde; aynı projeyle birden fazla sektörel kategoriye başvurulamaz. Birden fazla sektörel kategoriye başvurulduğu tespit edildiğinde söz konusu başvuruların tamamı diskalifiye edilir. Sektörel kategorilerde yer alan Diğer kategorileri ise, listelenen sektörlerin dışında kalan sektörler adına hazırlanan iletişim projelerine açıktır.
Açıkhava, Basın, Film, Radyo ve Üretimde Ustalık ve Tasarım bölümlerinde; aynı projeye ait seri işlerin yarışmaya ayrı başvurular halinde katılması gerekmektedir. Aynı projeye ait 3 farklı çalışma var ise, 3 farklı tekil başvuru yapılmalıdır. Seri işler sadece kampanya kategorilerine tek başvuru halinde dahil edilebilir.
Açıkhava Bölümü’nde yarışan bir proje, mecranın doğası gereği aynı anda hem ünite hem de ambient çalışması olamaz. Bu sebeple aynı proje, hem standart ünite çalışmaları hem de ambient kategorilerine başvuramaz.
Üretimde Ustalık ve Tasarım Bölümü’nde yer alan “Film Kategorileri” alt bölümüne sadece yapım şirketleri ya da bireysel katılımcılar başvurabilirler. Kreatif ajanslar bu kategoriye katılamaz.
2. Yarışmaya katılacak işlerin fikir ve uygulamasının özgün olması ve belirtilen tarih dilimi içerisinde yurtiçinde ve / veya yurtdışında yayınlanmış olması gerekir. Yarışmaya katılacak işlerin prodüksiyonu yurtiçinde veya yurtdışında gerçekleştirilmiş olabilir.
3. Reklam Özdenetim Kurulu tarafından yanıltıcı bulunarak değiştirilmesi veya yayınlanmaması gerektiği sonucuna varılmış reklamlar içeren çalışmalar yarışmaya katılamaz. Kurul kararına uygun olarak değiştirilerek yarışma dönemi içinde yayınlanmış reklamlar yarışmaya katılabilirler. Böyle bir durumun kazananların duyurulmasından sonra ortaya çıkması halinde Kapital Medya Hizmetleri A.Ş.’nin ödülü geri çağırma ve bu durumu ilgili mecralarda duyurma hakkı saklıdır.
4. Reklamların katılım koşullarına sahip olup olmadığı veya hangi kategoride yarışacağı konusunda herhangi bir tereddüt doğması halinde, son kararı yarışma jürisi verir. Yarışmaya başvuran işlerin, jüri tarafından başvurdukları bölüm içerisinde kategorilerinin değiştirilmesi veya diskalifiye edilmesi mümkündür. Yarışma jürisinin nihai kararı kesindir ve değiştirilemez.
5. Yarışmaya gönderilen malzemeler iade edilmez. Kapital Medya Hizmetleri A.Ş. bu malzemeyi yarışma ile ilgili her türlü tanıtımda ve yayınlarında haber veya gelir getirici amaçlarla kullanabilir. Bu tür durumlarda yarışmaya katılımcı taraf telif talep edemez, yarışmaya katılırken bu kuralları kabul eder.
6. Yarışmaya katılan çalışmaların fikirlerinin özgün oldukları varsayılır. Özgünlük konusunda sorumluluk katılımcıya aittir. Jüri özgünlük problemi olduğunu tespit ederse, katılan çalışmayı yarışma dışı bırakma yetkisine sahiptir. Bu durumda katılım bedeli iadesi talep edilemez.
Tüm başvurularda reklamverenin onayının alınması ve yarışmaya konu olan ve gönderilecek her türlü dokümanın özgünlüğü ve telif hakları durumu başvuran katılımcının sorumluluğundadır. Projenin paydaşlarından (ajans, prodüksiyon, post-prodüksiyon, reklamveren vb.) bir itiraz geldiği takdirde, gerek o bölümün jürisi gerekse Kapital Medya Hizmetleri A.Ş.’nin; başvuru ücreti iade edilmeksizin projeyi diskalifiye etme, ödül kazanmış ise ödülü geri çekme ve bunu mecralarından duyurma hakkı saklıdır.
7. Yarışmaya katılan çalışmaların ait oldukları marka / reklamveren tarafından Felis Ödülleri’ne katılım izninin / onayının bulunması şarttır. Marka / reklamveren izni İş Katılım Formu’nda onaylanmalıdır. Marka / reklamveren izni / onayı olmayan çalışmalar yarışmaya kabul edilmez.
8. Yarışmanın kısa listesi belirlendikten sonra mediacat.com ve felisodulleri.com sitesinden yayınlanır ve bu sitelerin tüm abonelerine bildirilir. Yarışmanın birincileri, başarı ödülleri ve büyük ödül kazananları ödül töreninde açıklanır.
Katılım Formları
Yarışmaya katılım www.felisodulleri.com üzerinden online olarak yapılır. Katılım formundaki ilgili alanlar hariç, katılım esnasında sisteme yüklenen herhangi bir yazılı, görsel veya işitsel dokümanın hiçbir yerinde katılımcı firmanın kimliğini belli edici ajans, şirket ve / veya kişi adı, logo vb. yer almamalıdır. Dönüştüren Pazarlama Etkisi Bölümü, ajansların başvurusuna kapalı olduğundan ve pazarı dönüştüren stratejileri ödüllendirdiğinden bu şartın kapsamına girmez.
1. Katılım Kuralları: Katılım formu doldurulduktan sonra katılım kuralları kabul edilmelidir.
2. Reklamveren Onayı: Yarışmaya katılan çalışmaların ait oldukları marka / reklamveren tarafından Felis Ödülleri’ne katılım izninin / onayının bulunması şarttır. Marka / reklamveren iznini Katılım Formu’nda onaylamalıdır. Marka / reklamveren izni / onayı olmayan çalışmalar yarışmaya kabul edilmez.
3. Katılım Formu: Yarışmaya katılan her çalışma için katılım formu doldurulması zorunludur. Tüm kategoriler için tek form kullanılır. Bireysel katılımlar ve ajanslar tek formla aynı anda birden fazla kategoriye başvurulabilir. Bir çalışma için doldurulan form, birden fazla kategoriye başvurulacaksa tercih edilen kategoriler işaretlendiği takdirde otomatik olarak o kategoriler için de geçerli hale gelir. Bu sebeple başvuru sistemindeki form alanları, başvurulan tüm kategorilerin açıklamalarını kapsayacak şekilde doldurulmalıdır.
Reklamveren firmalar ise, başvurularında her bir bölüm adına yapılan başvuru için farklı bir form açmalıdır.
Dönüştüren Pazarlama Etkisi Bölümü dışında kalan bölümler için;
Brief:
Projeyi talep eden tarafın; iletmek istediği mesaj, çözülmesini istediği problem, hitap etmek istediği kitle ve / veya ulaşmak istediği amaç net bir şekilde açıklanmalıdır.
Strateji:
Briefte ortaya konan hedef ve amaçlara ulaşmak doğrultusunda kullanılması kararlaştırılan analiz, taktik ve yöntemlerin açıkça belirtilmesi, bunlara nasıl karar verildiğinin anlatılması gerekmektedir.
Uygulama:
Briefte belirtilen problem için yaratıcı fikir ve belirlenen strateji çerçevesinde hayata geçirilen çözüm ile uygulama sürecinde projenin eksiksiz ve kaliteli tamamlanması adına karşılaşılan ve aşılan engeller açıkça anlatılmalıdır. Eğer dijital ve mobil bölümlerden başvuru yapılıyorsa, bu mecrada yayımlanmış işlerin erişime açık internet adres(ler)i formun bu bölümünde paylaşılabilir.
Sonuç:
Probleme (brief) getirilen çözümün kabul görmüş ölçümleme araçlarıyla hedeflere ulaşmada ne kadar etkili olduğunu somut biçimde ortaya koyan verilerin açıkça belirtilmesi gerekmektedir.
Dönüştüren Pazarlama Etkisi Bölümü başvuruları için;
Amaç:
Hedefler somut biçimde belirtilmeli; pazar payı, marka algı skoru, kârlılık, kategoriyi büyütme, müşteri / ziyaretçi artışı, sepet değerindeki büyüme gibi hedefler açık biçimde ortaya konmalıdır. Bu hedefler sonuç kısmında proje öncesi ve sonrasını gösteren somut rakamlarla desteklenmelidir. Örneğin proje bir mobil aplikasyon ise; hedef veriler, indirilme sayısı, aktif kullanıcı sayısı ve kullanım sıklığı üzerinden ifade edilmelidir.
Strateji:
Amaca ulaşmak için kullanılması kararlaştırılan analiz, taktik ve yöntemlerin açıkça belirtilmesi, bunlara nasıl karar verildiğinin anlatılması gerekmektedir.
Uygulama:
İletişimsel değişiklikler, marka mimarisi, yeni bir konumlandırma, ürün portföyünde yapılan değişiklikler, fiyat değişiklikleri, ambalaj değişiklikleri, deneyimsel değişiklikler, yeni mecra kullanımları, alternatif dağıtım veya satış kanalları gibi uygulama aşamasında spesifik olarak ne yapıldığının jüriye açıkça anlatılması gerekmektedir.
Sonuç:
Amaç kısmında ortaya konan hedefe ulaşmak için getirilen çözümün kabul görmüş ölçümleme araçlarıyla ne kadar başarılı olduğunu somut biçimde ortaya koyan verilerin açıkça belirtilmesi gerekmektedir. Verilerin proje öncesi ve sonrası olmak üzere karşılaştırmalı paylaşılması, ticari sonuçlara yer verilmesi ve kaynak belirtilmesi kuvvetle önerilir.
4. Başvuru Dokümanları: Felis Ödülleri yönetimi jüri sunumunda gönderilen malzemenin özetlenmesi ya da gönderilen malzemelerden seçim yaparak kullanılması hakkını saklı tutar.
Katılım formuna eklenecek görsel malzemeler 2 video, 4 adet JPEG (max. 2048x2048) veya 4 adet ses dosyası olmak üzere 6 adetle sınırlıdır.
Eğer bir projeyle aynı formda birden fazla kategoriye başvuruluyorsa, çalışmalara ilişkin dokümanlar (görsel, video vb.) yüklenirken, bu dokümanların hangi kategoriye ait olduğu yükleme esnasında işaretlenmelidir.
A. Film Bölümü: Bu bölüme yapılan katılımlar için yayınlamış spotları 2 (iki) film olarak, Video: MP4 + H.264, Audio: mp3 formatında encode edilmelidir. Videolar en çok 100 MB boyutunda ve en çok 2 dakika uzunluğunda olmalıdır.
B. Basın Bölümü: Bölüme yapılan katılımlar için mecralarda yayınlanmış işler orijinal boyutta, JPEG dosyası formatında olmalıdır.
C. Açıkhava Bölümü: Bölüme yapılan katılımlar için işlerin görsel unsurları (orijinalleri, artworkleri), JPEG dosyası formatında olmalı; ayrıca çalışmanın uygulanmış halinin fotoğrafları dosyaya eklenmelidir.
D. Dijital ve Mobil Bölümler: Bölümlere yapılan katılımlar için ilgili mecralarda yayımlanmış işlerin erişime açık internet adres(ler)i formun uygulama bölümünde paylaşılabilir.
E. Dönüştüren Pazarlama Etkisi, Entegre Kampanyalar, Marka Deneyimi ve Aktivasyon, Markalı İçerik ve Eğlence, Medya, PR, Radyo, Sağlık İletişimi, Sosyal Sorumluluk ve Sürdürülebilirlik, Üretimde Ustalık ve Tasarım, Veri Kullanımı Bölümleri: Bu bölümlere yapılan katılımlar için yüklenen materyaller yukarıda diğer kategoriler için açıklanmış teknik formatlarda olmalıdır.
F. Açıkhava, Basın, Film, Radyo, Üretimde Ustalık ve Tasarım Bölümleri: Bu bölümlere yapılan başvurularda; bir projeye ait birden fazla görsel ve işitsel çalışma mevcutsa, başvurular tekil olarak yapılmalıdır.
5. Ön İzleme: Her başvuru için yüklenen katılım formu ve görsel-işitsel malzemesi daha sonra ön izleme bölümünden incelenebilir, taslak konumdayken üzerinde değişiklik yapılabilir.
6. Ödeme: Yapılan başvuruların ödemesi Felis Ödülleri başvuru sitesinden online olarak yapılmaktadır.
Ödeme
Yapılan başvuruların ödemesi Felis Ödülleri başvuru sitesinden online olarak kredi kartı ya da havale yoluyla yapılmaktadır.
• İş Başvuru Bedeli: 475 TL + KDV
*Açıkhava, Basın, Dijital, Entegre Kampanyalar, Film, Marka Deneyimi ve Aktivasyon, Markalı İçerik ve Eğlence, Medya, Mobil, PR, Radyo, Sağlık İletişimi, Sosyal Sorumluluk ve Sürdürülebilirlik, Üretimde Ustalık ve Tasarım ve Veri Kullanımı bölümlerinde; başvurulan her kategori başına ödenecek bedeldir.
• Dönüştüren Pazarlama Etkisi Bölümü İş Başvuru Bedeli: 975 TL + KDV
*Dönüştüren Pazarlama Etkisi Bölümü’nde başvurulan her kategori başına ödenecek bedeldir.
İade Koşulları
Katılımcı şirket dilediği zaman başvurusunu geri çekebilir. Ancak başvuru ücreti sisteme tanımlandıktan ve başvuru formu sistem tarafından onaylandıktan sonra ücret iade edilmez. Bu noktada katılımcı şirketin projesi jüri üyelerine sunulmaz, dokümanları hiçbir mecrada yayınlanmaz.
Gönderilmesi Tercihe Bağlı Görsel Malzeme
Tüm katılımcılar için başvurularda vaka videosu hazırlanması önerilmektedir. Gönderilecek video jüri değerlendirme toplantılarında, ödül töreninde ve yarışma sonrası Felis Ödülleri internet sitesinde kullanılacaktır.
1. Vaka videosu ve reklam filmlerinin maksimum iki (2) dakika uzunluğunda olması ve en fazla iki (2) video olarak yüklenmesi gerekmektedir. Vaka videosu jüri değerlendirme toplantılarında ve işin ödül kazanması durumunda yarışma sonrası etkinliklerde kullanılacaktır. Bu video, yarışmaya katılan işin kilit görsellerini içermeli ve işi kolayca anlaşılır şekilde tarif etmelidir. Zaman sınırlamasına uyulması önemle rica olunur. Sürenin iki (2) dakikayı aşması halinde video, 120’inci saniyesinde kesilecektir.
2. Vaka videosu MP4 + H.264, Audio: MP3 olarak encode edilmelidir. En çok 100 MB ve en çok 2 dakika uzunluğunda olmalıdır. Görüntü ve ses tek dosya halinde olmalıdır.
3. Tanıtım ses dosyasının mp3 formatında olması gerekmektedir.
4. DVD, Windows Media Video, QuickTime veya diğer formatlardaki film dosyaları kabul edilmemektedir.
5. Tanıtım filmlerinin içeriğinin hiçbir yerinde katılımcı firmanın kimliğini belli edici ajans, şirket ve / veya kişi adı, logo vb. öğe yer almamalıdır.
6. İsteğe bağlı olarak, başvurulan projenin varsa uygulanmış örnekleri (örneğin; gazete - dergi ilanları, doğrudan postalama malzemesi, ambalaj örnekleri vb.) gönderilebilir.
Başvuru ve İletişim
Başvuru Sitesi: www.felisodulleri.com
Başvuru Dönemi: 10 Ağustos 2020 - 29 Eylül 2020
Proje Uygulama Dönemi: 15 Eylül 2019 – 23 Eylül 2020
Dönüştüren Pazarlama Etkisi Bölümü Proje Uygulama Dönemi:
1 Haziran 2017 – 1 Haziran 2020
Adres: Felis Ödülleri 2020
Nispetiye Caddesi, Akmerkez E Blok, Kat:6 34337 Etiler-İstanbul
E-posta: felis@kapital.com.tr