Etkili yaratıcılığı ödüllendirme misyonuyla bu yıl 18’inci kez gerçekleştirilen Felis Ödülleri sona erdi. Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen ödül töreninde Felis’te 16, Curious Felis’te 2 bölümde kazananlar açıklandı; toplamda 12 Büyük Ödül sahibine takdim edildi.

Felis Ödülleri, her iki gece de MediaCat Genel Yayın Yönetmeni Pelin Özkan’ın açılış konuşmasıyla başlayıp, Zeki Şen’in sunumuyla devam etti. Bu yıl, Curious Felis ile birlikte toplam 4 bin 272 başvurunun gerçekleştiği Felis’te en çok başvuru alan bölümler Craft Felis (523), Media Felis (474) ve Film Felis (376) oldu.

Büyük Ödüller ve Jüri Özel Ödülleri

Felis Ödülleri’nde 196 Felis, 339 Başarı Ödülü ve 10 Büyük Ödül sahiplerini buldu.

Brand Experience Felis Büyük Ödülü’ne Muhabbet’in Beşiktaş JK için hazırladığı “Bu Oyuncak Sana” kampanyası, Craft Felis Büyük Ödülü’ne Public Film’in Boyner Büyük Mağazacılık için hayata geçirdiği “Bi’ Tanısan Seversin” projesi layık görüldü.

Data Felis’te 4129Grey/Ogilvy’nin The Coca-Cola Company için yarattığı “A Piece of Magic”, Healthcare & Wellness Felis’te EssenceMediacom’un Artı İletişim Yönetimi ortaklığında Orkid için hazırladığı “Orkid Periosfer” kampanyaları Büyük Ödül’ü kucakladı.

Film Felis, Integrated Felis ve PR Felis Büyük Ödülleri Concept’in Vestel için EssenceMediaCom ortaklığında hazırladığı “Biz Voleybol Ülkesiyiz” projesine layık görülürken, Outdoor Felis Büyük Ödülü TBWA\Istanbul’un BirGün Gazetesi için OMD Türkiye işbirliğiyle hayata geçirdiği “İntihar mı? Cinayet mi?” kampanyasına takdim edildi.

Print & Publishing Felis’te Büyük Ödül’e uzanan ajans Cache İstanbul için yarattığı “The Symbols of Change” projesiyle Rafineri oldu. Radio & Audio Felis’te ise TikTok için hayata geçirdiği “Faydası Çok (Boks – Futbol – Özel Güvenlik – Kasiyer)” kampanyasıyla Tribal Worldwide Istanbul Büyük Ödül’ün sahibi oldu. Ajans, proje özelinde Persenk Music ve Publicis Groupe Türkiye ile birlikte çalışmıştı.

7 Altın, 14 Gümüş ve 19 Bronz Ödül’ün sahibini bulduğu Curious Felis’te; Yaratıcı Strateji Bölümü’nde Büyük Ödül’e aRthuR İstanbul’un Penti için hazırladığı “Hiç Çamaşırı” kampanyası uzandı. Hiç Çamaşırı, En İyi Vaka Yazımı Ödülü’nün de sahibi oldu.

Curious Felis Dönüştüren Pazarlama Stratejisi Bölümü’nde Büyük Ödül, Yumoş’un “Jet Fresh – Yumoş Sıkılıyor” projesine verildi. Bölümün En İyi Vaka Yazımı Ödülü’ne ise Punch BBDO ve Zero Point Project’in Filiz Makarna için hayata geçirdiği “Filiz Mardin Bulguru Lansman” projesi layık görüldü.

Yılın en’leri

18. Felis Ödülleri’nin ilk gecesinde Yılın Markası unvanının sahibi Algida olurken, Yılın Bağımsız Ajansı olarak Rafineri seçildi. Curious Felis’te ise Yılın Strateji Ekibi unvanı TBWA\Istanbul ve VMLY&R İstanbul olmak üzere iki ajansa birden verildi.

Törenin ikinci gecesinde; Yılın Medya Ajansı EssenceMediaCom olurken, Yılın Yaratıcı Ajansı Tribal Worldwide Istanbul, Yılın Reklamvereni ise Unilever oldu. Curious Felis’te ise Yılın Strateji Lideri unvanı Yumoş’a verildi.

Felis Ödülleri 2023’te ilk gece açıklanan kazananların tamamına buradaki, ikinci gece kazananlarına ise buradaki haberin sonundan ulaşabilirsiniz.